С медузите поспорих вчера,
и с мидите, и с дребния сафрид.
Скаридите опитах да намеря,
но били болни от плеврит.
Делфините отишли на банкет -
калканите нощеска ги видели,
а раците от морския балет
ми дрънкат врели-некипели.
И никой нищичко не каза
щом питах, даже и с обиди!
Кокореха се, виеха се мазно -
насреща ми мълчаха като риби!
Русалката защо сте скрили?!
Кажете ѝ, че търся я навред.
Едвам успявам, нямам сили,
да пазя тоя сладолед!..