Слънцето преди да пекне,
славеева песен екне!
Сутрин, вечер, полунощ е,
а звучи тя още, още...
Ни за миг дори не спира,
все извира и извира -
волна, млада и крилата,
пълни ни с любов сърцата.
О, не секвайте, чудесни,
славни славееви песни!
© Борко Бърборко All rights reserved.