Dec 25, 2015, 4:44 PM

След 9 месеца без теб... 

  Poetry
1960 0 3

Получих вест в съня си за теб – 
Ангел донесе ми твое послание...
Сънена, плаках от щастие днес – 
ти си щастлив, нямаш вече страдание...

 

... Сън във съня ме върна назад,
когато изгубих те, а още те имах...
В ранното утро – плаках със глас,
ти ме прегърна и каза: „Я, стига“...

 

С усмивка и нежност ме ти приласка
в големите твои обятия...
Говорихме дълго после в нощта
И чувствах се сигурна с теб! И спокойна!

 

Аз много се молих на Господа Бог, 
На Святата Майчица Дева – 
за Негова милост, за тих благослов – 
да бъдеш в Отвъдното милван...

 

Сега този Ангел във нощния сън
донесе ми знака от тебе – 
че ти си щастлив, с "жена и със син"..
А моята орис е... земна...

 

И въпреки всичко, мислиш за мен!
И даваш ми нови съвети – 
как да пребъда във всеки свой ден
и как да си слушам сърцето!

 

24.12.2015 г. 

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тя, болката, няма да си отиде... НИКОГА! Но, лека-полека се уча да живея с нея... Благодаря ви!
  • Прощавай Танче, че няма да харесам това, защото за тази болка няма нито думи, нито лек!
  • "А моята орис е... земна..."

    Усетих на горчивото вкуса
    в копривените спомени на болката...
Random works
: ??:??