Имало някога едно минало,
което отдавна го бе имало.
Спомени давало
и пропуснати мигове взимало.
Скитало, питало
щастие дали било имало.
За дълго смисъл не намирало
и недоволно кимало.
А всъщност то дори не било минало,
щом под игото на егото го бе имало.
********
Ти колко често храниш си егото?
То си е твое, различно от моето и неговото.
И то те кара да мислиш, че живееш
само и единствено за себе си.
И точно тъй мислейки си, ти пилееш
трохите от хляба на мирогледа си.
© Николай All rights reserved.