Ще се радват хората под слънце
и ще дишат бяла светлина.
И ще расне житното ни зрънце
под пръстта от сладка топлина.
Хлябът слънцето ще го изпича
във напълнения с зърно клас.
Малкото на воля ще си тича -
ще ни радва с детския си глас.
Ще се любят хората в нощùте.
Ще се раждат хубави деца
и отгоре - светнали - звездите,
ще целуват техните лица.
И вълкът със агне ще живее,
а змията ще е кротка твар.
Вместо вятър, бриз ще ни люлее...
В ден ще се живее без товар.
Звярът няма да е кръвожаден -
ще се храни вече със трева.
Няма никъде да има гладен
под небесната ни синева.
Обич между хората ще има.
Пролет ще е зимният сезон.
И религия една ще има -
Бог ще бъде земния закон.
© Никола Апостолов All rights reserved.
Благодаря за отзива, Роси!Бъди и хубав ден ти желая!