След теб
Слънце сиво остана след теб.
Върхове, в самакитки обраснали.
Власеница. Нетленен вертеп.
Небеса с два сапфира угаснали.
Черен сняг се натрупа след теб.
Непристъпни, затлачени пътища.
Възел в гърлото – остър, свиреп.
Страховити, мъчителни сънища.
Мрачина ме обгърна. След теб
е безхлебна земята ми спечена.
В тъжен дим се превръщам. Нелеп
здрач пречупен. Неволя наречена.
© Плами All rights reserved.