Врагът е враг - когато е жесток!
Брегът е цел - когато е далечен!
Във най-зеленото през пролетта дърво
живее скрита неподкупна есен!
И все едно дали под знамена
или под сламената шапка извървяваш
последните си крачки в този свят
по Пътя, който те усамотява...
© Младен Мисана All rights reserved.