И след залеза,
след остатъците от слънце
остава само тъмното -
похлупакът на нощта,
изграден от жива тъмнина.
А клечката кибрит
дали ще бъде слънце,
когато нощта все повече чернее?
Дали ще стопли мрака в мене,
или ще изгори
смачканото ми хартиено сърце?
А дали е сигурно, че след залеза
винаги има утро,
щом вътре в мен
ще продължава да е тъмно?
© Сюзън Смърт All rights reserved.