СЛОВА
Денят е прекрасен и птичките пеят.
И слънце в небето щастливо пече.
А на земята хора странни се смеят
и времето някак различно тече.
Различно за тези, които се смеят.
Различно за онези там – другите –
От чийто очи сълзи горчиви се леят.
И кои ли са всъщност тук лудите?
Как болката на другия се разбира?
Сам не си ли минал и ти през това.
Очи затваря някой и вовеки заспива.
Болката не се ли описва със слова?
В книгата четеш за смъртен случай.
И филми някои показват за това –
как някой си отива ей така трагично,
а в книгата описано е със слова!
Но тези думи не могат да опишат
истинската болка на един баща
загубил своето дете в престрелка
дори да не се намира във война.
Светът на моменти е толкова страшен.
Новият вестник прочел си сега.
Дали се чувстваш някак уплашен.
Ужасът предава ли се със слова?
© Ане Лим All rights reserved.