Най-приятни са случайните срещи,
най-сладки са случайните неща,
най-хубави са случайните мигове.
Но не всичко в този живот е случайно,
нищо не е напразно и излишно.
Всяка случайност идва
ненадейно и внезапно,
но всяка случайност
не идва напразно.
Тя идва не случайно,
да заговори или да повтори
нещо случило се и преди
И сега, и във времето, нали?
Нищо случайно не е случайно,
всичко случайно говори
и някога може да се повтори.
© Екатерина Йорданова All rights reserved.