Понякога съм паднала от Марс,
понякога пък от Венера (случва се),
във вечно лутане съм аз,
все нещо търся и не мога да намеря!
Чашата с кафе разливам,
върху чисто новата пола.
Чудя се, ръце потривам...
Нямам време да я подменя.
Бързам, бързам, вече много закъснявам!
Някой вика подир мен:
- Госпожо, шала ви! (не се съмнявам)
Едва започнал е и този ден.
Влизам в офиса с усмивка, (нея не я забравям)
поздравявам с "Добър ден!".
Колежка маха ми отсреща:
- Скъпа, днес не ти ли е почивен ден?
© Мая All rights reserved.