Случвало ли ти се е някога
с някого, от час да се познавате,
а все едно, винаги били сте заедно ?
Случвало ли ти се някога
с някого, така да разговаряш,
че да искаш, всичко да му кажеш?
Случвало ли ти се е някога
в някого, да искаш да се сгушиш
и там, от всичко да избягаш?
Случвало ли ти се някога
той да иска, да си тръгне
и същевременно, да иска да остане?
Случвало ли ти се е някога
там на вратата, дълго да стоиш
и да крещи душата ”Остани !”,
а казваш му “Върви!”...
© Маргаритка Харизанова All rights reserved.