Сляпото момиче
Очите ти, откраднати от мрака,
се взират за искрица светлина,
която някъде далече чака,
затворена от черна тъмнина.
Ръцете ти, протегнати с надежда,
за да погалят пролетния цвят
и да получат тооплина и нежност,
и обич от невидимия свят.
В небето слепите очи се взират,
за да открият тъжната луна.
Но само тежък, хладен мрак намират,
и безкрайна, дълга тишина!
© Георги Иванов All rights reserved.