Гони слънцето луната,
на високо в небесата,
все не може да я хване,
цял ден с нея да остане.
Тя на Слънчо е сестрица,
редом с ясната зорница,
и в небето тъй голямо,
те се гонят, сутрин рано.
Вечер казват лека нощ,
Слънчо нека спи във кош,
с балдахин от сто звезди,
а луната нему бди.
© Ивета All rights reserved.