Слънчев лъч
Търкулваш се по полските цветя,
със топла нежност галиш им листата.
Калинките улавяш за ръка
и плезиш се на пролетния вятър.
Засмяно бебе близваш по нослето;
на зайче си играеш по паважа;
подскачаш по вълните във морето;
закачаш смело рачета по плажа.
Аз знам какво си търсиш да откриеш,
аз знам защо си слязъл от небето -
във нечий влюбен поглед да се скриеш,
най-слънчева любов, за да усетиш.
© Владислава Генова All rights reserved.