СЛЪНЧЕВА СТАРА ЗАГОРА
Стара Загора е чудно красива,
когато я слънце огрява,
с потоци светлина навред я залива
и с радост ни щедро дарява.
Усмихват се весели, чисти стъклата
на къщи и блокове бели.
Заглеждат се хората в тази позлата,
че хубост такава не са видели.
Тракийка напета, цъфти хубавица,
обича я младо и старо.
Поет я възпява и слави певицът-
да е сърцето ù винаги младо.
© Анка Келешева All rights reserved.