Слънчогледи
Слънчогледи печални, чела наклонили,
не тъгувайте в залеза тих,
че денят ви напуска, смутен си отива,
в бездихание поглед склонил!
Слънчогледи печални, с души обгорени,
не навеждайте стройни стебла!
Глави повдигнете, в ореол позлатени
и с любов изпратете деня!
Пипалата на мрака не ще ви погубят,
отпуснете сърцата в покой.
А утрото ново пак с любов ще пробуди
от съня слънчогледи безброй...
© Калина Томова All rights reserved.