Пристига със Зората светла колесница
и Слънчо грейва в пурпурна усмивка,
че тук пристига неговата годеница-
бяла Пролет, с пъстропери птички.
Косите ù - цъфнали вишни в градина,
с диадема от волни пеперуди.
Гърдите ù - ухание на рози и мирта,
небрежно покрити с одежда ефирна.
Усмивката ù - мелодия на арфа звънлива,
момини сълзи в горещо сърце.
Ласката ù - в небето лястовичка лекокрила,
нежен бриз над синьото море.
По стъпките ù - теменужки и лалета,
в очите - топъл слънчев благослов.
Земята щом докосне като Флора,
събужда я за новия живот.
http://www.youtube.com/watch?v=a2xd6OXXrWA&feature=related
© Катя Вангелова All rights reserved.