Mar 30, 2010, 8:50 AM

Смелост 

  Poetry » Civilian
427 1 0

Дъжд от кръв

над България валеше,

всеки българин

за ближния тъжеше,

всеки вярваше,

че ще успеем

и скоро гордо знаме ще развеем.

 

Млади, стари,

всички напред вървели,

за народа си биха умрели

всички с надежда в сърцата,

че ще си спасят децата.

 

Истории знайни и незнайни

за подвизи безкрайни,

за войници забравени

и за децата им оставени.

 

Заради тях сме тук и живеем,

заради тях се радваме и се смеем.

И забравени са - да,

някои имена,

но въпреки това те са живи в нашите сърца.

© Теди Пешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??