Все със пет кила се бо́ря,
чак от Новата година,
но преди да се озоря
и – толу́мбата замина!
С три кила сега се боря,
двете – чиста са сланина!
Колкото и да се зоря.
тя – годината замина!
С две кила се преживява
тежка зима, драматична.
И така – едно остава!
То ми е съдба кармична,
а и трудно се разгрява...
Щом погледнеш ме в очите
и килото сe стопява!...
Сладки ли са баклавите?!