Sep 16, 2024, 1:00 PM

Смирението иде с есента 

  Poetry » Strict forms
56 1 2

СМИРЕНИЕТО ИДЕ С ЕСЕНТА

 

Безлунна септемврийска нощ.

Градец заспал и пусти друми.

Излишните и тежки думи

засипват стария сархош.

 

И подозирам, че боли,

съчувствие когато няма.

Погледнеш ли – това е драма,

или е пошъл водевил.

 

Но по-щастлив едва ли знам,

от скитника, на път замръкнал

под купола на звезден храм –

 

където Бог го среща сам,

и няма горест и разлъка,

и нявга всички ще сме там.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??