Хайде, намери́ си смисъл, давай –
„смисълът е в малките неща“.
Радвай се, тъгувай, смей се, страдай,
пътя начертай си към звезда.
Някои ще кажат все раздавай,
без да мислиш имаш или не.
Някои ще кажат все прощавай,
колкото и в тебе да реве.
Хайде, намери́ си смисъл, давай,
направи си къща, потекло.
Посади́ дърво, недей забравяй,
после оцелявай с тях ведно.
Смисъл намери́ си, потопи се
в луда страст, която теб зове.
Щом се отдадеш изцяло, впий се
на земята в черните нозе!
© Данаил Таков All rights reserved.