Политналата птица във безкрая
ще се напие с вятър
и ще заспи.
И цветето
с разцъфнало дихание
дъжд ще дочака -
ще се упои.
Без извор
ще се лута, плачейки реката
и мътно ще целува брегове,
но плъзгайки се в морските обятия,
ще стихне пяната на разбълбуканите страхове.
Със разтопени мокри пръсти
ще гали топъл дъжд земята -
по дланите му ще се впиват жадните зелени устни
на тревата.
И Слънцето
във розовия здрач
ще срещне мимолетно над света Луната,
за да и каже,
че за нея мисли само,
щом се търкулне тихо зад земята.
................
Тук всеки търси своя дом изгубен
и някой чака го и го сънува - буден.
Тук всеки жаден е със някой да се слее -
това е... смисълът да се живее.
© Инна All rights reserved.
това е... смисълът да се живее.
Много хубаво и истинско, много ми хареса, браво!