* * *
"Мюзик айдъл" - шоу "страшно",
грозен дубъл - втора лента
и два опосума нещастни,
пияници на сто процента!...
Започна "шоуто" с "Биг брадър",
сеирът пълен - всеки ден,
набутаха ни после в кадър
и "Сървайвър", и "Танцувай с мен"...
И не спират!!! Даже на инат,
гаврят се със наш'те умове,
продължиха със "Стани богат",
а после с "Сделка или не?"
Насаждат ни в душите стреса
и призовават от екрана:
Пуснете по... стотина SMS-а,
богати с глупостта да станем...
И ние?! - Агънца на заколение,
се връзваме на тези простотии,
не ни спохожда и прозрение,
че... глупаците сме ние!...
И с телефончета в ръце
натискаме проклетите бутони,
знае го дори хлапе,
че набутваме им милиони!...
И понеже Господ мен не ме дари
със буден ум и си останах прост,
едва дочаквам аз "Големите пари"
или "Големия въпрос"...
Какво величие?! О, Боже мили,
накъде повел ни е прогресът?!...
Направил ни зомбирани - със сили,
колкото за SMS-a!...
И радостта ни е голяма,
а те се наредили в броеница,
гледат мазно от екрана
и си хапват... наш'та пица!...
* * *
© Валентин Желязков All rights reserved.