Apr 27, 2008, 5:36 PM

Смъртта на поета 

  Poetry » Phylosophy
523 0 7

             Смъртта на поета

 

Когато тръгнем си оттука

без сили вече за борба,

ще търсим новата сполука

във нови, бели небеса.

 

И ако там полето гасне

във пламнала и дива сеч,

отново клечката ще драснем,

ще търсим новия си меч.

 

И ако суетата сляпа

и там е взела черен връх,

ще водим нови битки в мрака,

бленувайки за сладък дъх.

 

Със тази участ поверена ни

от белия, суров Баща,

ще бродим в мрака на студената,

но жива още пещера.

© Нико Ников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??