Всички бяха влюбени във нея,
но накрая никой я не взе.
Остана празна и самичка,
искаше да е снахичка.
Снахичка лесно са не става,
иска се да си фурия и душевна птица, акълия.
Но снахичка тя ще стане,
ще прихване и ще тика
и количка и ще пее като птичка.
Каквото оня горе е решил ще стане
без зор и напън, то не кат' да търсиш имане.
© Станислав Карагяуров All rights reserved.