Сипят се снежинки
бели и мънинки.
Скриват всичко, всичко
и зърна пшенични.
Весело подскачат,
бягат и се гонят.
А децата тичат
и снежинки ловят.
Малките снежинки
са звезди мънинки,
с форми най- различни,
на всички обични.
И ги чакат тамо
работните стопани.
да покрият земята,
да запазят семената.
1952г
© Василена Т All rights reserved.