Снежната принцеса
През прозореца открива се гледка -
очорователна и вълшебна.
Снегът, в своята прегръдка,
обгърнал целия град.
А той, сгушен в гръдта
на майката природа
и сякаш сладко спи...
Дим, бавно се ниже над къщята,
а в снега играят си децата.
Весел смях и глъч
оглася долината!
Тук-там някой слънчев лъч
прокрадва се между облаците в небесата.
Нейде там, между дървесата,
скрита е Снежната принцеса.
Гледа тя света от своята небесна тераса.
С поглед замечтан радва се на децата,
които играят си в снега в долината.
Вятърът развява къдриците и от злато,
падащи върху снежното и бяло тяло.
А в очите и блестят звездите,
очите и са дом на мечтите...
Всеки път докосне ли детето снега
със свояте малка снага,
нещо се случва,
сърцето и студено улучва...
Мечтае Снежната принцеса
да докосне детската ръка,
детската душа,
така че да не са
детските очи тъжни,
а да са с радост пълни!
Мечтае Снежната принцеса
да усети що е топлинка,
макар и после тя да се стопи...
Поне за миг сърцето и да се доближи
до тази топлинка, която ще сгрее нейната душа...
© Деси All rights reserved.