Когато го видях към мен да идва,
затичах се пътеката да чистя -
от избуяли тръни и коприва.
И радостна вълна в кръвта ми плисна.
Донесе слънце - от небета южни.
Ята от сини птици долетяха.
И в първата ни вечер теменужена
най-топли дъждове над нас валяха.
Така започна. Розово начало.
Но с времето цветът му избледня.
В сърцето ми сега е чисто бяло.
Дали слана е, или ранен сняг?
© Елица Ангелова All rights reserved.