Навън гледам седнал беден човек инвалид.
На тротоара плаче този онеправдан индивид.
Напразно надява се на някаква милостиня.
Ние често забравяме за родината кат светиня,
какво остава за болни, бездомни и сакати.
А в парламента взимат комисионни депутати.
Българският политик какво е мизерия не знае,
затова мъката им не забелязва и за тях нехае!
Аз да ги оставя сами в неволята им не желая,
но не мога да им помогна и затова страдая...
© Георги All rights reserved.