Най удобно си живее
този който няма срам,
мръсните си гащи вее
и лишен от капка свян
постоянно претендира
за измислени права
и умело бомбардира
с най-безсмислени слова.
Тоз на който не му пука,
ако не е за пари,
недостъпен за поука
щото и да натвори.
Тъй изглежда отредено,
най-нахалните напред
да живеят подредено
в свят без правила и ред.
Наглеци самодоволни
като въшки се роят,
а горките недоволни
стенат, но им се боят.
Чакат бедните във мрака,
тръпнещи в надежда скрита,
паразитите ужасни
власт всемирна да изрита.
Нечия велика сила,
воля нечия добра,
да живеят позволила
би им, в нечия съдба.
© Диди Генова All rights reserved.