Кой е най-ценният кристал на света?
Дали е диамантът или солта -
питам те днес и сега.
Кое е по-скъпо - парата или скръбта?
Да, изглежда лесно, а дали е тъй?
Солта топи се, но и трови, а
диамантът може би е прокълнат - да сбъдва тленните мечти
на нас, прогнилите от материалното души.
Всеки „почтено би отрекъл”
и би избрал солта, но тя ще се стопи,
за да разкрие това, що е ясно на света,
че днес, освен солта, топи се неусетно и почтеността...
© Калоян Калоянов All rights reserved.