Аз отидох в този чуден град,
голям и разкошен, рай, а не ад.
Няма хаос там, що хората да прогони.
Без продавач отделяш пари за свещи,
а тук, в България, не важат закони
и рискуваш да ти откраднат вещи,
а там на улицата - оставени мотоциклети,
а тук веднага биха ги взели крадци заклети.
Тоест силна държава се гради с правила,
такъв ред и у нас да има душа пожела!
Нямам предвид, че там няма престъпност, а че тук тя е повече от там. Според лични наблюдения. Имам предвид, че тук се строи все още бандитски капитализъм и все още няма достатъчно ред в бедна държава.
© Георги All rights reserved.