СОНЕТ № 1
За мен ти беше малка, злобна Фрина.
Красива амфора, но пълна със отровен еликсир.
Измъчваше ме с хитрините си, почти година.
Душата ми не се почувства в мир.
За тебе бяха моите копнежи.
За тебе бяха мойте стихове.
Измамен се оплетох в твойте мрежи,
като попаднало в капан зверче.
Не си виновна ти!
Светът те е изваял в свои краски,
за да разбиваш любовта и чуждите мечти,
и на лицето си да носиш лицемерна маска.
А може би, донякъде ще ти върви,
но ден ще дойде и за твоите сълзи.
© Венцислав All rights reserved.