С една любов...... живееш в мен,
копнея аз............ надежда свята
за твоя глас...... и нощ, и ден
със порив нов... пламти в душата.
Жив благослов... даряваш ти.
Във светъл час... със пролетта
окриля в нас........ безспир мечти
лелеещ зов........... за красота.
Без теб е мрак.... Светът линее
и самотата........ в тъмнината
търси знак.......... От тебе грее
чрез чудесата..... светлината.
Две очи................ Лъчи най- нежни,
дъхтят лъчи....... очи безбрежни.
© Асенчо Грудев All rights reserved.