Nov 13, 2014, 12:09 AM

Сонет за човека без пари 

  Poetry » Other
250 0 0

Сонет за човека без пари

И аз потънах   в  тази бездна,
във мътно -сивата вода.
И моя хоризонт изчезна,
и сила в мен не остана!

И аз постпих, като всички,
крадящи чуждите парички,
и прецапках през света,
 без Истината да следя.

О, тактиката не бе нова,
тя гордо шестваше в  света!
Бях роб  на тая суета
и носех нейните  окови!

И аз човека без пари,
посрещах "Злото" от зори.

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??