СОНЕТ ЗА ЗАВИСТТА
За сладостта на твоите интриги
се гмуркаш, като медена муха.
След туй медът така изригва,
че балсамира нечия душа.
Ти, незаслужено се възгордяваш.
Без плевник си, а пазиш жито.
Работиш неуморно с плява,
но искаш житената пита.
Не се опитвай да хитруваш!
Награда ще получиш ти за завист.
Не знаеш кой със теб ловува.
Разлистваш се. Дърветата умират прави.
Сърцето почести и санове сънува.
В безчестната борба се позабрави.
© Венцислав All rights reserved.