Специален поздрав
За всички онези, които копнеят
денем и нощем по Дух да живеят,
които за ближния си ръка подават,
дори и те самите да охкат и страдат,
които вечер сълзите от хората крият,
а после тайничко от всички ги трият.
За онези, които пред нищо не спират
да бъдат такива, каквито са и откриват,
че си струва да бъдат много различни,
а животът щедро им дава уроци отлични.
По колко ли пъти падат, пълзят и стават,
но те са борци дръзки – не се предават!
Не се вместват в рамки, а провокират,
това, което с много пот и труд намират.
Печелят и губят, но до край се раздават –
обичат безкрайно и на всички прощават.
Специално за тях е това стихотворение –
нека е поздрав специален за насърчение!
2014
А. Б.
© Анна Банчева All rights reserved.
Благодаря ти, Василка! Напълно съгласна с твоя коментар. Поздрави и от мен!