Подарък за децата по случай 1 юни
Слънчо облаците цапва
в жълто и ги хруска.
Колко сладко той ги хапва,
вместо пухкава закуска.
Припев:
Двама лакомници ранобудни
си делят трохите.
Дъвчат мудно, мудно
и разсеяно броят мухите.
В твойта чаша той поглежда:
"Искам там да пия!".
Поглед срамежливо свежда,
но не бърза да се скрие.
Почерпи го със усмивка
под мустака млечен!
Върху бялата покривка
ще приседне недалечен.
© Милко Христов All rights reserved.