Jul 9, 2007, 10:25 AM

Споделени нощи 

  Poetry
742 0 15
Ще дойде юни. Ще цъфтят липите.
Денят тогава е голям и шарен,
нощите на страст ухаят.
Копнеещи ще търсят нещо пак очите.
Но дали ще знаят, знаят?

Ще знаят ли за нежните докосвания,
за погледите, в залеза отправени,
за тихите рефрени на душата,
за тананикащите устни
и мислите, до дълбини отдадени?

Птиците летеж ще спрат,
а телата ще са прилепени.
И звездите, и Луната ще замрат,
защото те също дирят
такива нощи - влюбени и споделени.


Евгения Маринчева

© Евгения Маринчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??