Спомен за огън
Без памет е огънят,
но спомен той ражда –
в човешката памет следа…
Дали ще го помнят
със пепел и сажди?!
Или с… чакана светлина?!
Искрица ли топла?!
И… въглен угаснал?! –
Избира сама паметта…
© Ваня All rights reserved.
Много хубаво!