Тигрови спомени за небе,
за тишина, за луна и за нощи,
някой, който не бе,
ме сънува във спомени още.
Бели ризи и топли криле,
гълъб див на перваза до мене,
литват в безкрая коне -
виж ме в сън от безкрайното време.
И се давя във морски очи -
и понася се песен нагоре,
аз русалка съм - май ми личи,
и вълните луната ни пори!
И се оглеждам отново в звезди -
пак откраднали сън от следи!
09.05.2009 г., Елхово
Поздрав за всички за Деня на Европа!
Нека запазим Света ни красив за следващите поколения!
© Мария Гюзелева All rights reserved.