Спомени
Понякога нарочно се обръщам.
Така ме топли вашето присъствие.
Студено е.
И искам да съм вкъщи.
Къде е "вкъщи"!?
То отсъства
от мига, във който
сам поемеш глътка въздух
до мига, във който
се окажеш...
... И ако това е "вкъщи",
мисля,
че не искам да съм там...
... Понякога нарочно се обръщам.
Стига ми това присъствие...
© Надежда Маринова All rights reserved.