Спомени на закачалки…
Някои жени имаме в гардеробите
рокли, които са по-ценни от всички,
рокли, които са пропити от спомените
на моментите, в които са обличани…
Всяка от нас си има рокля любима,
неизпрана, носеща аромата на един момент,
на една вечер, в която я е превърнала в богиня,
получила най-бленувания и голям комплимент…
Роклите от най-специалните ни вечери,
настръхваме само от допира на пръстите ни с тях,
онези рокли, които са били със страст съблечени,
и те, и спомените им - никога не хващат прах…
Всички имаме рокли с голяма история
и страхуваме се да ги облечем пак,
защото само погледът ни тогава говори я
и искаме само тя да си остане тях…
Но зад тези важни рокли, знаем, има хора,
които са ги превърнали във всичко това,
луди нощни танци с някого без умора,
нежно смъкнат цип от силна ръка…
Някои хора съхраняват в албумите спомени,
други споделят ги с приятели или с хартия,
а моите са закачени грижливо в гардероба,
да мога винаги да ги усетя, облека и преоткрия…
© Радослава Михайлова All rights reserved.