Пренесе ме далече твойта песен –
славеева, отново към мига,
на радостта сред сочно – дива есен,
преобразила в страст една тъга.
И щом ме връщаш насред тая лудост,
то сладък спомен нека е това –
невинно как сляха се капки мускус
с дъха на прецъфтелите цветя!
© Данаил Таков All rights reserved.