Dec 25, 2012, 3:28 PM

Сребърна зима 

  Poetry
618 0 5

 

          На всички приятели в този сайт желая от все сърце весела Коледа и щастлива Нова година, много здраве, неочаквана радост, приятни изненади, много късмет, щедри бъдещи дни.

 

 

СРЕБЪРНА ЗИМА

 

 

Сребролисти върби, сребролисти тополи,

де е вашето бяло студено сребро –

пада сняг и се трупа по клоните голи

и боли под проклетото пето ребро.

 

Гладни птици разпарят небесната кърпа

– избеляла от много пране пелена –

и плющи, и се вее мъглата раздърпана,

като тъмна забрадка на стара жена.

 

Плуват облаци сиви, натегнали с влага,

и полират шосетата с ледно габро;

мокротата в косите, в гърдите ми ляга

и се трупа под лявото пето ребро.

 

Толкоз зими загърбих в ония години

– белоснежни, искрящи от сребърен прах –

уморих ли се вече да правя пъртини,

от това ли студено сребро побелях?

 

Днес сребро и слана по косата ми има

– ах дано да е белият цвят на добро!

Прекосява душата ми сребърна зима

и боли под проклетото пето ребро.

 

 

© Валентин Чернев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??