среднощен пешеходец
стъпва нежно
по душите ви
тайничко изпраща ви
до вкъщи
скришом гледа през прозореца
да не ви се случи нещо лошо
наблюдава ви когато спите
със одялце ви завива
по челото потно ви целува
кошмар като сънувате
седи на края на леглото
опитва да се да плаче
ала духовете нямат сълзи
© Христо Манчев All rights reserved.