Лавина от горящи свещи
заля площада ни пред храма
със упования горещи
за божията лична драма.
И сякаш, че звезди небесни
са слезли долу на земята.
И не една от божи песни
е за Христос от нас изпята.
А между пламналите свещи
и славен поздрав ме разтресе.
В сърцата кръвни и горещи
се чува глас: "Христос воскресе!"
"Во истина воскресе!"- чувам
във отговор на световете.
И сякаш тази нощ сънувам
аз чудото на вековете.
А във ръката със свещица
поема всеки към дома си.
И във душата със искрица
прославят Господ със ума си.
-------------------------
01.05.2016
0 часа и 25 мин.
храм- паметник "Ал. Невски"
София
© Никола Апостолов All rights reserved.