Събужда ме среднощна нежност
и си представям много ясно -
отпуснат си до мен в леглото,
затоплил си се като в пряспа.
Като дете те приласкавам
със белотата на гръдта си,
погалвам те с коси и нежно
прокарвам пръсти по гърба ти.
С очи потрепваш във съня си.
Аз с мекотата на ръката,
нагласям топлата завивка.
Притихва кротко тишината.
Заслушвам се как пее песен
смълчана стаята в хотела,
до мене лунен лъч разплита
мечтите ми и ги разделя.
© Павлина Гатева All rights reserved.