Там накрай едно село
дядо спял си във легло,
а на двора му голям
ставаше какво? Не знам!
Имаше един козел
със брада и много смел.
През оградата от тел
със рогата се проврел.
А след него, от сърце,
тръгнал младия петел,
зайци, патици повел,
а след тях магарето реве.
Че се дядото събудил...
"Що ли става!", се зачудил.
Бързо дрехите облякъл
и навън се той завтекъл.
Гледа всичката си стока
наредена мирно в двора.
Бързо щракнал тока:
"Где сте тръгнали, бе хора?"
А магарето ревяло,
сякаш дявола видяло:
"Питай стария козел,
ще ни води на хотел!"
Дядо бързо се протегнал
и за гега се пресегнал:
"Ще ви дам един хотел!
Утре всички - във котел!"
© Хари Спасов All rights reserved.